2013. október 11., péntek

Хамовники Венское

Tesztelés időpontja:

2013. június 14., Tallinn (üveges)

Hát nem volt egyszerű ennek a sörnek az eredetét kinyomozni... A moszkvai Moscow Brewing Company felelős érte, de a rendes orosz nevük Московская Пивоваренная Компания. Maga a Хамовники márkanév Moszkva legrégebbi főzdéjére utal, amelyet 150 éve alapítottak még az orosz fővárosban. Annak idején, a XIX. században cseh sörfőzőmestereket hívtak be, s a termelési csúcsot a század végére, illetve a XX. század elejére érték el. Oly sikeresek voltak, hogy elnyerték a cári legfelsőbb bíróság hivatalos beszállítói címét, s ennek eredményeképpen feltehették a címkére a cári címert.

Московская Пивоваренная Компания számos sört gyárt ezzel a márkanévvel, s voltam olyan szerencsés, hogy ajándékba kaptam ezek közül kettőt is (elnézést a képminőségért, telefonnal készültek):



A Хамовники Венское (bécsit jelent...) sör "bécsi stílusú" maláta felhasználásával készített lager típusú sör, egész konkrétan négyféle maláta van benne. A normál malátán kívül van benne ugye Vienna, Cara Red és karamell maláta. A komlós ízesítés Németországból jön: Sapphire és Tettnanger, s a két komló együttesen kellemes aromát biztosít, egyáltalán nem vad keserű ez a sör. Az alkoholtartalom 4,5 a szárazanyagtartalom pedig 11 %. Ízében engem leginkább a '80-as években kóstolt legjobb sörökre emlékeztet...



Még egy érdekességet feltétlen meg kell említeni, a "csomagolást". Jelen esetben ezért a Dutch Design House felelős, s szerintem egész jól sikerült. Már csak a képek miatt is, érdemes vetni egy pillantást erre az oldalra.

Megjelenés 7
Íz 7
Aroma és jellegzetességek  8
Összhatás 14
Összesen 36

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése