2013. október 23., szerda

Höss Doppel-Hirsch Dunkel

Tesztelés időpontja:

2013. október 5., Tallinn (üveges)

Már többször emlegettem mostanság, de tényleg jó dolog nagyon, mikor az ember a kertben főz valamit és van néhány érdekes sör otthon (miért is ne lenne...). Nincs is ennél üdvözültebb periódus egy jó kis kóstolásra. Nemrég szóba került a Höss főzde is Németországból a Höss Adlerkönig Urtyp Hell kapcsán, lássuk akkor most egy újabb sörüket, amely még azzal is büszkélkedhet, hogy elnyerte 2012-ben a World Beer Cup aranyérmét. Ehhez különösebben kutakodnom sem kellett (bár a honlapon is írják), ugyanis e tény ott virít a címkén is:


Aznap éppen halászlét főztem, s mivel vörösbort kortyolgattam pár perccel előtte (az ugye kell a lébe...), úgy gondoltam nem váltok nagyon az ízvilágban, így ezt a barna sört vettem elő. A habja, mint a képeken látszik korrekt, a színe pedig kimondottan tetszetős, barna és vörös között játszik. Alkoholtartalomban viszonylag szintén erős, 7,2 % a papír szerint.



Ez az alkoholmennyiség ízben nem, erősségben annál inkább érződik: nem értem az üveg végére, de már éreztem, hogy ittam valamit, éreztem is, hogy másodjára valami könnyedebbet kell választani. Az ízvilága az édeskés és kesernyés között hajladozik, s mikor az édeskésebb fajsúly kerül előtérbe, kibogozhatatlan gyümölcsös jelleg uralkodik el benne. Emlékeztet szilvára, ugyanakkor őszibarackra is.

Csak ajánlani tudom, az utóbbi idők egyik legjobb söre...

Megjelenés 10
Íz 7
Aroma és jellegzetességek      8
Összhatás 16
Összesen 41

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése