2013. október 21., hétfő

A. Le Coq Premium Extra Cherry

Tesztelés időpontja:

2013. június 21., Tallinn (üveges)

Itt a nyár (jó, ez már kissé múlt idő, inkább a tél van a nyakunkon hamarost...), legalábbis a teszt, amiről szó van, júniusban volt. Ilyentájt felbolydul a sörszakma, és a gyártók kijönnek az új frissítő hatású söreikkel, amelyek többsége inkább emlékeztet üdítőitalra, mint sörre. Nem lóghat ki ebből a sorból lassan már senki sem, főleg ha a cég akkora gyártó, mint az A. Le Coq Észtországban.

Ez a sör tehát egész friss a piacon, s nyilván nem hagyhattam ki, amikor beköszöntöttek itt a "nagy melegek". Mikor a címkét megnéztem, kissé meglepődtem. Normál esetben egy ízesített sör alkoholtartalma valahol 1,8 -2,3 %, de a Premium Extra Cherry 4,5 % alkoholt tartalmaz... Ízre nem gej édes (sok ízesített gyümölcsös sör sajnos simán cukros vagy édesítőszeres...), az íze inkább bon-bon meggyre emlékeztet, mint normál meggyre.



Picikét kesernyés is, de ez nem komlóféle keserűségnek tűnik, inkább olyan, mintha magosan áztatták volna a meggyet a sörbe. Nem mondanám egy korszakalkotó italnak, de mindenképpen egyedi ízű ez a sör az A. Le Coq-tól...

Megjelenés 5
Íz 6
Aroma és jellegzetességek     6
Összhatás 12
Összesen 29

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése