2012. augusztus 27., hétfő

Hacker-Pschorr Munich Gold (Münchner Gold)

Tesztelés időpontja:

2012. augusztus 19., Tallinn (üveges)

Régóta pihen már a garázsban ez a sör, de mindig valami könnyedebbet választottam helyette. Nem mintha brutálisan erős sör volna, mindössze a külcsín tekintélyparancsoló. A töltött káposzta készítése közben azonban úgy gondoltam, jó segítség lehet...

Nem ez az első eset arra, hogy a német gyártó termékeit kóstolom, korábban már kezembe került egy búzasörük, valamint egy kellerbier is, egyik sem keltett túl nagy csalódást. Ezt a sört német területen a zárójelben lévő néven lehet megtalálni, itt Tallinnban én az angolosabb hangzású exporttermékbe futottam bele.

Alkoholtartalma 5,5 %, s a weboldal tanúsága szerint nem újekeletű a recept. 1893-ban készült először hasonló néven sör, de a "modern korban" csupán 2005 óta létezik ismét. Pohárba kitöltve a színe mély sárga, majdhogynem a borostyán felé hajlik. Az íze tipikus német lagerre emlékeztet, de a gazdagabb, sűrűbb fajtából. Ha nagyon odafigyel az ember, akkor némi búzasörös ízvilág is előjön, pedig az összetevők között nincs búza.Kellemes sör.

Megjelenés 8
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás 14
Összesen 36
Régi értékelés szerint 7,2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése