2012. augusztus 31., péntek

Cēsu Premium National Edition

Tesztelés időpontja:

2012. július 24., Várpalota (dobozos)

A Cēsu alus teljesen új versenyző nálam, ezúttal újra Lettországba látogatunk. Méltatlan dolog, hogy még nem volt dolgom a söreikkel, ugyanis ez az ország egyik legelismertebb főzdéje. 1590 óta főzik a sört egy Cēsis nevű városban, az ország szívében.

A gyár története elég érdekes, így elhatároztam ismét, hogy majd inkább egy külön posztban fogok róluk megemlékezni (dolgozom már néhány ilyenen, szép lassan majd el is készülnek...). A Cēsu Premium maga a főzde egyik zászlóshajója (5,2 % alkoholt tartalmaz). Olyannyira így van ez , hogy a cég még egy saját weboldalt is kreált neki.

A poszt címében szereplő national edition (nemzeti kiadás vagy változat) arra utal, hogy a cég 2012 januárjában kiírt egy pályázatot. 1000 eurós fődíjat tűztek ki annak, aki a Lettországot és a főzdét magát legjobban jellemző dizájnt tervezi meg egy speciális kiadás számára. A pályázatra egy híján 450 pályamunka érkezett, közülük a nyertes Atis Jekabsons (Atis Jēkabsons) munkája lett:

Forrás: Cēsu alus
A pályamunka legfőbb motívuma a tölgyfa, amely a bírálók szerint Lettország egyik legjellegzetesebb fája, leginkább ez fogta meg őket. Kézben tartva a dobozt valóban tetszetős volt a minta, még annak ellenére is, hogy színében kissé egyhangúnak tűnt...

Színében a sör különösebbet nem nyújt, ízben viszont simulékonyabb komlózást tapasztaltam, mint a lett söröknél általában. Mondhatom akár harmonikusnak is, a lényeg az, hogy nekem kimondottan ízlett.

Megjelenés 6
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás 13
Összesen 33
Régi értékelés szerint 6,6



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése