2018. április 20., péntek

U Zlatého Tygra, Prága 2017, 2. nap 6. hely

Látogatás időpontja:

2017. május 20.

Ismét egy legendás hely... Bohumil Hrabal törzshelye, ahová nem egyszerű bejutni, mint a lenti képek is bizonyítják. A söröző délután háromkor nyit (minden nap), de ha helyet szeretnénk, akkor fél háromkor érdemes odamenni...

Mi azért nem bíztuk a véletlenre, és ott voltunk már kettőkor, és amíg valaki a sorban állt, a többiek a szomszédos "Három rózsában" (U Tří růží) múlatták az időt, és időnként váltottuk egymást... Minderre azért van szükség, mert állítólag nem lehet foglalni asztalt (mondjuk a fenti honlap szerint telefonon lehet), és nincs belőle sok...

Mi voltunk a sor elején, és elméletileg válogathattunk volna, de gyakorlatilag az asztalok felére már belépéskor ki volt téve a "Reserved" tábla, így kénytelenek voltunk azzal az asztallal beérni egy kuckóban, ahol maga Bohumil Hrabal szokott ücsörögni a pilzenije mellett... Elmondhatatlanul szörnyű érzés volt:)

Nagyon nem kérdezte meg egyébként senki, hogy mit kérünk, jött kis idő elteltével a Pilsner Urquell  csapoltan, és ha kiürült a korsó akkor a másik is jön, de kérdés nélkül... Kellemesen telt itt az idő, és mivel a tapasztaltabbak szerint a kaják is elég jók itt, próbáltuk a pincér figyelmét többször is felhívni arra, hogy időzzön nálunk 5 másodpercnél többet, mert rendelnénk, de mindig elrohant, hogy "majd jövök mindjárt..."


Hát ez nagyjából egy óráig így ment, mire végre egyszer megállt nálunk. Rendeltünk volna, erre közölte, hogy nem lesz időnk megenni, ne rendeljünk semmit, mert az asztalhoz mindjárt érkezik egy társaság... Kérdeztük, hogy mégis mikor? Kb 45 perc. Addig mi megesszük, mondtuk mi naivan... Á, nem, az ki van zárva... Kerek-perec nem szolgált ki így minket, hát nem ettünk itt semmit...  No mindegy, a hangulat miatt egyszer megérte, de nem hiszem, hogy még egyszer be fogok térni ide...Ha ilyen üres, akkor azonnal jön a másik...:)
Elérhetőségek:

Cím: Husova 228/17, 110 00 Staré Město, Csehország
Web: http://www.uzlatehotygra.cz/cs/
Tel: +420 222 221 111

Nyitvatartás:

Minden nap: 15-23

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése