2016. október 16., vasárnap

Monyo 60 Shades of Kohatu

Forrás: Ratebeer
Tesztelés időpontja:

2016. május 10., Budapest (üveges)

Hát akkor ismerkedjünk egy új technikával... A Monyo az  új-zélandi Kohatu nevű komlóval készíti ezt a sört, amelynél az eljárás lényege a következő: a végeredmény egy India Pale Ale (IPA) lesz, s a főzés közben 60 percen át adagolnak hozzá komlót, percenként egy kicsit...

Hogy ez mennyivel ad másabb ízvilágot, ezt tán úgy lehetne eldönteni, ha egymás mellé tennénk ugyanazt a főzetet és letesztelnénk, de erre sajnos nem volt alkalmam... Ezek a sörök mindenesetre a Monyo berkein belül limitált szériában készülnek, remélem még számíthatok valami hasonlóra. Ugyanis ez a sör egész kellemesre sikerült, mind külcsínben, mind pedig ízre. Színre nem túlzottan sötét, narancssárgába hajló szín, remek gyümölcsös illatok.

Ízlelésre nekem a gyümölcsösség nem igazoldóik vissza annyira, mint amennyire az illatból gondoltam volna, de összességében azért komplex nyári gyümölcsök ízét fel lehet fedezni, igazából leginkább valamilyen féle barack felé hajlik, de nehéz eldöntenem melyik felé tendál leginkább.

Szívesen innám bármikor még...

Megjelenés6
Íz7
Aroma és jellegzetességek  7
Összhatás14
Összesen34

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése