2015. január 5., hétfő

Paulaner Original Münchner Hell

Tesztelés időpontja:

2014. december 30., Tolna (dobozos)

Az év utolsó sörtesztjeibe ez is belefért, s nem ez volt az egyetlen a Paulaner, bár az egyik tulajdonképpen újrakóstolásnak tekinthető, de erről majd a megfelelő időben és helyen. A Paulaner ezt a sört a XIX. század vége óta készíti, s ha hinni lehet a neten terjesztett igéknek (miért is ne...), akkor ez a lager a főzde legnépszerűbb söre, s maguk is ezt tekintik az első számú tételnek a portfólióban.

Közelebbről megvizsgálva egy dortmundi stílusú lagerről beszélhetünk tulajdonképpen, 4,9 % alkoholfokkal, ami már megfelelő szint ahhoz, hogy "vizesedés" például ne fordulhasson elő. De mivel dobozos verzió jutott ki most épp, voltak félelmeim ezen a téren, de ezek szerencsére ezúttal nem igazolódtak be. Hála az égnek, ez egy kimondottan testesnek tűnő lager, kellemes felvezetéssel és lecsengéssel, határozottan jó volt inni: a komlók és a maláta megfelelően harmonizálnak.

Számomra az idehaza kapható lagerek között egy teljesen üde színfolt mondhatni, azt hiszem gyakrabban nyúlok majd utána a polcon...


Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek   6
Összhatás13
Összesen34

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése