2015. január 7., szerda

Dreher Winter Moment

Tesztelés időpontja:

2015. január 5., Budapest (dobozos)

Annyit füstölögtem már eddigi blogos pályafutásom során a nyomorult kukoricagríz kapcsán a nagy magyarországi sörgyártók vonatkozásában, hogy úgy érzem ezzel a momentummal illik most kezdeni: hiába vizsgálgattam a doboz hátoldalát, hiába olvastam végig többször, NEM találtam nyomát annak, hogy a receptbe a Dreher beleerőszakolta volna!

Ez már helyből akkora pozitívum, hogy a Dreher Summer Moment utáni negatív várakozásaim rögtön annulálódtak, s átadták helyüket a csodavárásnak, s ha éppen már tél volt, szinte karácsonyi-télapós hangulatba kerültem, s majdnem felragadtam egy hólapátot, hogy némi fizikai munkával áldozzak ennek a sörnek, mielőtt kiérdemelném, de addigra már nem volt hó...

Szóval jók voltak az előjelek, s már egyáltalán nem bántam, hogy megvettem ezt a sört. Persze, itt is voltak olyan elemek az összetevők listájában, amikre nem feltétlenül lenne szükség, de a fanyalgást most fejezzük is be. Szóval új sör a Drehertől, télre pozicionálva, bevállaltan félbarna, karamellmalátával. Alkoholra mindössze 4,5 %, ami nekem  a télre készült cuccok esetében necces, az ilyen söröket én az 5,5-6 tartományba várom, inkább közelebb a 6-hoz, de ez az én bajom, nyilván...

A dobozos fílinget megcáfoló hab jelentkezik kiöntéskor, meglepően tartós és enyhén barnás. Amikor az illata elérte az orromat, hirtelen valami ismerős, már kóstolt, illetve megtapasztalt aroma ugrott be. Nem kellett sokáig kutakodnom az emlékeimben, hamar rájöttem, hogy az Arany Ászok Félbarnára emlékeztet. Ízben is aztán hasonló elemek bukkantak fel, de tagadhatatlanul nyakon van vágva az ital némi fűszerezéssel, amiből nekem a fahéj jön elő legkevésbé, de tagadhatatlanul van némi forralt boros beütése.

Ugyanakkor ez mégis csak sör, vitathatatlanul van testessége, és hála a tengeri hiányának, semmilyen zavaró ízhatás nem sokkalja a kóstolót. Számomra a téli sörök kategóriájában az elmúlt évek egyik legkellemesebb meglepetése, nem bántam meg, hogy megvettem... S ha már itt tartunk, a sör tökéletesen passzolt a lányom által kreált desszerthez (általa kevert erdei gyümölcsös joghurt és gesztenyepüré, ha nem látszódna kellően...):



Megjelenés7
Íz6
Aroma és jellegzetességek   6
Összhatás13
Összesen32

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése