2013. április 1., hétfő

Utenos Radler Lemon

Tesztelés időpontja:

2012. október 29., Tallinn (üveges)

Még Vilniusban sikerült beszerezni ezt a tételt (hamarosan már sorra kerülnek az ottani élmények is, ígérem...) sikerült beszerezni ezt a sört, s igyekeztem meginni még a nagy hidegek beállta előtt (-25 fokban ki a bánatnak van kedve radlert inni ugye...). Az Utenos sem az ismeretlenség homályába vész a blog hasábjain, ez már a negyedik teszt a gyártótól. Nem mintha eddig nagyon elkápráztattak volna, az átlaguk 27 pont, ami éppen hogy csak fölé megy a középszernek. Még a legjobb próbálkozásuk számomra a az Utenos Pilsener volt, az fölkerült 30 fölé.

A radler szegmensben egy ideje lejjebb vittem az elvárásaimat, de ahogy egyszer egyik kedvenc műsorvezetőm, Egri János megjegyezte egy interjúban a kertévékről, mindig van lejjebb... S ez így van a radlerek világában is, sajna az Utenos radler nem pozicionálta magasabbra azt a bizonyos lécet, sőt... Habja gyakorlatilag nem érhető tetten (holott ha más nincs, legalább az legyen, de nem...), ízre pedig enyhén visszaidézi a gyermekkori táborok citrompótlós teaízét, mellette pedig rögtön érezhető a mesterséges édesítőszer "kellemessége", ami aztán még félóra múlva is érezteti magát...

A szénsavasságával nincsen gond, még a színe is egész kellemesen opálos, de ez az összpozitívum, amit fel tudtam hirtelen sorolni. Hogy egy kóstolótársam kellően találó kategorizálását idézzem, "nem hipergyenge, de nem is jó." Mielőtt kibontanánk, nem árt kicsit felrázni a gyártó szerint, mert akkor eltűnnek az oda nem illőnek tűnő uszadékok (no comment). Az alkoholtartalom 2 %.

Megjelenés 5
Íz 4
Aroma és jellegzetességek   3
Összhatás 9
Összesen 21
Régi értékelés szerint 4,2


2 megjegyzés:

  1. Üdv jzp1116, öröm volt rátalálni erre az oldalra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha így van, jó szórakozást hozzá:)
      Tamás

      Törlés