2013. április 24., szerda

Золотая Бочка Разливное

Tesztelés időpontja:

2012. december 15., Tallinn (üveges)

Egy ideje több boltban is hozzá lehet jutni Tallinnban a Золотая Бочка söreihez, amit én kifejezetten nem bánok, mert jók a tapasztalatok korábbról. Ez a Разливное (azt jelenti, hogy csapolt) azonban új volt nekem, s már abban is eltér a korábban tesztelt változattól, hogy ennek "normál" üvege van, azaz fél literes.

Elméletileg a gyár a könnyedebb szegmenst célozta meg vele, bár az alkoholtartalom ennek némileg ellentmond. Az én üvegemre 5,5 % volt írva, de a netes források némelyike 5,2-esnek mondja. (Eltérés van a szárazanyagtartalomban is, nálam 12,5 %, másoknál két tizeddel több.) Ezen lépjünk túl, nem ezek a legfontosabb dolgok... Pohárba kitöltve a színe picit borostyános (sötétebb, mint a múltkori sörük), de hab nem képződik olyan mennyiségű és minőségű, mint legutóbb.


Szóval a színe nagyon csábító, illatában némi gyümölcsösség keveredik... Nagyok voltak az elvárások az ízlelésnél, s sajnos nem lett olyan átütő az élmény, mint vártam. Korrekten összerakott sör a Разливное, de még sem az a minőség, amit az előző változat felállított. Hiába a magas szárazanyag és alkohol, a tartalom egy része mégis hiányzik, egyszerűen hiányérzete marad az embernek kortyolgatás közben.

Mindenesetre ajánlott tétel kipróbálásra.

Megjelenés8
Íz6
Aroma és jellegzetességek   6
Összhatás13
Összesen33
Régi értékelés szerint6,6



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése