2012. március 2., péntek

Puls Märzen

Forrás: Viru õlu
Tesztelés időpontja:

2012. február 1., Tallinn (üveges)

Először valamiért azt gondoltam, hogy ez a sör kukoricából, vagy búzából készül, de ez csak amolyan első impresszió volt az üveget szemrevételezve, nem néztem meg még akkor az össztevőket. Tán az is benne volt a dolgoban, hogy a märzen szó nekem valahogy a gabonát idézte, pedig a valóságban ennek a szónak a mezőkhöz vajmi kevés köze van.

A Märzen itt a március hónapra utal, és ha már az üveg szóba jött, vessük szemünket a címkére, ahol egy nagy gesztenyelevél terpekszkedik, nem véletlenül. Ez a sör a Puls családban különleges, úgynevezett "márciusi sör". A Puls 1885-ben készített ilyet először, s a készítése időkorlátok közé kötött. Március a célhónap, így a készítését októberben kell elkezdeni. Ebben az esetben a fermentációnál biztosított a kellően hideg hőmérséklet. A pincék gesztenyefák lombja alatt helyezkedtek el hagyományosan, a fák lombja pedig védelmet nyújtott a napfény ellen, így a pincékben a hőmérséklet mindenképpen állandó maradt. Hát ezért van a gesztenyelevél a címkén.




Az íze inkább pilzeni, pedig a színe barna. A színe teljesen átlátszó, s visszatérve az ízre, sajnos nem érződik rajta óriási komplexitás, hajlamos vagyok kissé vizesnek ítélni, komlónak még nyomát sem érzékeltem. Sajnos nem a legjobb Puls, amit ittam.

Megjelenés 6
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás 9
Összesen 24
Régi értékelés szerint 4,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése