2012. március 4., vasárnap

Puls Jäägri Õlu

Tesztelés időpontja:

2012. február 5., üveges (Tallinn)

Már egy ideje vágytam rá, hogy megkóstoljam ezt a sört, ez ugyanis a lett kollégám kedvenc söre itt Észtországban. Lassanként tán végzek a Puls összes sörével egyébként, mindjárt le is ellenőrzöm. Ha csak a honlapjukat veszem alapul, akkor bizony még túl is teljesítettem a tervet, ugyanis némelyik sör még a honlapon sincs fent, amelyekkel nekem viszont sikerült találkozni.

Érdekes módon ebbe a körbe tartozik a Jäägri Õlu is, amelyről a cég honlapján nincs semmi. Ilyen szempontból sokszor érdemesebb a Beers of Estonia honlapot felkeresni, a Puls sörökről bővebb infók lelhetők ott fel. Az ott talált információk szerint 2008 óta biztos készül már ez a "vadászsör", mert akkor került be az adatbázisba. (Az ottani adatok szerint két restanciám még mindig maradt, a Puls Hele Laimiõlu (lime) és a Puls Hele Meeõlu (méz), de majd egyszer...)

Pohárba kiöntve a színe vörösesbarna, és elég nehéz eldönteni, hogy hova billen a mérleg nyelve. Az ízvilága érdekes, hol kesernyés, hol édes. Majdnem olyan, mint egy higított Jägermeister, ez volt a reklám helye. Kandiscukor érződik néha, aztán meg karamell, végül zöldfűszerek is előjönnek. Tényleg roppant érdekes, ízlelgetni kell. Az alkoholtartalma csupán 5,4 %, ezért aztán szinte bármihez jó. Ajánlott kategória részemről.

Megjelenés 6
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás 14
Összesen 35
Régi értékelés szerint 7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése