2012. március 10., szombat

Dvaro Mišas

Tesztelés időpontja:

2012. február 9., Vilnius (dobozos)

Ha tényszerű akarok lenni, akkor ez az ital nem sör. Még a gyártó sem meri ezt állítani a honlapjukon, kissé ködösítenek róla, bár a litván szöveg fordításából elég nehéz bármit is kihámozni... A gyártó jelen esetben a Gubernija, még lesz róluk szó máskor is... Szóval azt írják róla, hogy ez egy "sör és kvasz ital". Hmmm.... Most akkor melyik?

Amikor az ember belekóstol, az az érzése támad, hogy ez bizony sem egyik, sem másik. Nem nagyon tudom besorolni egyik kategóriába sem, ez valami más. Sörhöz hasonló íze egyáltalán nincs, kvasznak túl édes, nekem már kezelhetetlen módon az. Olyan, mintha egy rosszul sikerült mézes sört öntöttem volna ki a poharamba, még a félbarna szín is erre predesztinálja ezt a nedűt.

Van egy innovációs díj Litvániában („Lietuvos metų gaminys“ - az év litván terméke), amit 2007-ben ez az ital kapott meg, őszintén szólva nem tudom miért. Annyi bizonyos, hogy különleges, de azt hiszem nem találták fel még azokat a kényszerítőeszközöket, amikkel rá tudnának venni, hogy még egyszer megkóstoljam....



Alkohol nem sok van benne, mindössze 3,5 %.

Megjelenés 6
Íz 3
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 8
Összesen 21
Régi értékelés szerint 4,2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése