2011. november 1., kedd

Tatra Mocne

Tesztelés időpontja:

2011. augusztus 8., Tolna (dobozos)

Forrás: Trip Route
Jöjjön hát a nagyobbik testvér tesztje, a Tatra Jasne Pełne már korábban sorra került. Ebbe a sörbe aztán szorult némi gravitás, bár a korábbi sörre sem lehetett különösebb panaszom. Jelen esetben 14 %-ról beszélhetünk, amely 7 % alkoholt indukál, azaz szignifikánsan azért nem emeli meg az alkoholszintet. Nem is baj, mert így lényegesen jobban tudtam a tartalomra koncentrálni.

Jelen esetben is igaz volt, amit az előző tesztben megfigyeltem: szerencsére a Tatra sörök esetében nyomsa sincs a dobozos mellékíznek. Az íz viszont koncentrált, nagyon finoman érződik mind a maláta, mind pedig a komló, ha becsukom a szemem, érzem a mezők illatát... Tán túl költői vagyok, de sebaj. Nagyon minimálisan édeskés is ez a sör, de csak sokadik kortynál csapódik le ez az érzés. Nem érdemes nagyon lehűteni, nekem akkor ízlett leginkább, amikor már közel járhattunk 14-15 fokhoz.

A habja és a színe igazából semmi kívánnivalót nem hagy maga után, igazán mélysárga színhez van szerencsénk. Csak azt tudom kívánni, hogy legyen lehetőségetek letesztelni ezt is...

Megjelenés 8
Íz 8
Aroma és jellegzetességek 9
Összhatás 16
Összesen 41
Régi értékelés szerint 8,2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése