2017. május 3., szerda

Põhjala Must Kuld Cherry Edition

Tesztelés időpontja:

2016. december 24., Budapest (üveges)

Karácsony napjára szerintem egy különleges sör dukál, s ennek véleményem szerint a Põhjala főzde Must Kuld sörének meggyes változata (Cherry Edition) tökéletesen megfelel... További érdekesség, hogy a belinkelt alapváltozatot szinte napra pontosan két éve sikerült kóstolnom, az is egy karácsonyi sör volt tehát...

Az alapparaméterek ( ABV 7.8 %OG 1.078 FG 1.018 IBU 45) itt is egy jó sört sejtetnek, megőrizve az alap porter sajátosságait. Maláták tekintetében szinte féktelen a tobzódás (Pale malt, Munich malt, Cara pale, Crystal 50, Crystal 150, Crystal 200, Carafa type 2 special, Chocolate malt és Lactose), komlók tekintetében már nem annyira, csupán Magnum és Goldings komlók kerültek ebbe a sörbe.

A Põhjala a meggylekvár mellett még némi mézet és feketeribizli lekvárt is tett a sörbe, így az ízhatás egészen különlegesre sikeredett: elsőre nekem nem durran akkorát, mint az alapsör, de egy kis ízlelgetés után a meggy fanyar íze simán érezhető. Lehet, hogy a feketeribizli teszi, de a csokoládés fanyarságnak van egy olyan bukéja, amit még más sör esetében nem éreztem. Kinézetre pedig kimondottan lenyűgöző sör.

Megjelenés10
Íz7
Aroma és jellegzetességek   8
Összhatás16
Összesen41


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése