2017. január 27., péntek

Mühlbartl (Oberammergau)

Látogatás időpontja:

2013. február 27.

A 2013-as Oberammergau-ban töltött két hetem egyik utolsó állomása volt ez a hely, igazából már az első héten kinéztem magamnak.

A pincér nagyon kedves volt, vendég nem volt sok, oda ültem, ahová akartam. Volt "napi leves", ami "pancake soup"-nak volt írva, először itt találkoztam levesbe metélt palacsintával.... Ízre teljesen olyan volt, mint egy marhahúsleves.  Előtte kaptam még egy adag teljes kiőrlésű kenyeret, hozzá pecsenyezsírt, és persze borsot és sót, teljesen egészségtelen volt, de finom. (A bors durván erős volt.)




Hopf Helle Weiße (Weißbierbrauerei Hopf )

A sör nagyon szuper volt, amit rendeltem, egy igazi korrekt hefeweizen, ahogy a helyiek mondanák, lehengerlő habbal és ízzel, soha rosszabbat...





Megjelenés9
Íz8
Aroma és jellegzetességek   8
Összhatás16
Összesen41

Második fogásként pisztrángot kértem, amely elvileg a helyi patakból származott (tényleg úszkáltak benne...) ez is nagyon finom volt, az egyetlen hiba tán a krumpli volt, ami picit nyers volt belül. A zöldfűszeres mártás különösen nagyon ízlett.

Ahogy a psiztránggal végeztem és öregebb lett az este, a hely teljesen megtelt...






Volt még egy érdekes intermezzo a látogatás végén... Amikor fizettem, a fickó egy helyiértéket tévedett az összeg beütésével, a lényeg az, hogy a 20+x euró helyett 2.x lett a kiszámlázott és fizetett tétel. Észrevettem, s ha már észrevettem, szóvá is tettem. Hát azt a hálálkodást el sem tudjátok képzelni, a pali rögtön kitöltött két snapszot (egyet nekem, egyet magának...) a nagy ijedtségre...

Elérhetőségek:

Mühlbartl
Am Kreuzweg 17 - 19
D-82487 Oberammergau
Tel.: +49 (0) 88 22 / 46 09 (Weinstube)
Fax: +49 (0) 88 22 / 9 43 12
www.muehlbartl.jimdo.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése