2016. szeptember 11., vasárnap

Huvila Arctic Circle Ale


Tesztelés időpontja:

2016. június 3., Tallinn (üveges)

A Hell Hunt mindig tartogat valami újdonságot (legalábbis én mindig találok valamit...), ezúttal egy gyöngyszemet Finnországból... Számomra ismeretlen főzde ismét, "Malmgårdin Panimo" én még nem nagyon hallottam róluk korábban, Malmgardból származnak...

A főzde egyike a manapság a balti régióban is gombamód szaporodó mikrofőzdéknek, a Huvila Arctic Circle Ale pedig az egyik legérdekesebb tételük. A névben a sarkkör valószínűleg csak marketing, arrafelé szerintem az égadta világosn semmi nem él meg a sörök összetevői közül:)

A sör egy kellemesen barnás árnyalatú ale, elsőre gyümölcsös (leginkább erdei) illatokkal, olyan, mintha hordóban érlelték volna... Testes tehát már illatában is, kóstolásra meg pláne, nagyon kicsit az alkohol is érződik, de nem tolakodóan (7,3 %). Ízesítésre a különlegességet a friss borókagallyak adják: egy olyan speciális ízt kölcsönöznek a sörnek, mintha valamilyen ismeretlen jellegű fűszert adtak volna hozzá.

Igazán különleges sör, szerintem mindenképp érdemes kóstolni. (A gyártó az USA-ba is szállít, aki ott keresi, a Shelton Brothers portfóliójában találhatja meg.)


Megjelenés7
Íz8
Aroma és jellegzetességek   7
Összhatás14
Összesen36




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése