2016. szeptember 2., péntek

Café Saint Petersburg


Látogatás időpontja:

2014. június 16.

2014 júniusában meglátogattuk pár napra Szentpétervárt, s míg ott voltunk, néhány vendéglátóipari egységben is megfordultunk. Első este ez a hely volt a szimpatikus kívülről, felemás érzésekkel távoztunk...

Előételnek kértünk egy kaviáros palacsintát, ez volt a felemás rész rosszabbik fele. Igen, jól látjátok, két csupasz palacsinta, a mellé adott kaviár mennyisége finoman szólva nem elégséges ahhoz, hogy kellőképpen ízesítse vele az ember az ételt...A kezdet tehát nem volt valami bíztató, de bíztunk a második fogásban... A mennyiség itt sem verte az egeket, de legalább a minőségre nem lehetett panasz, én ezt a zöldséges disznóhúst rendeltem:
A többiek szerint ez úgy nézett ki, mint egy "lecsós szelet", mindenesetre ízre azért nem olyan volt, annál sokkal "zöldségesebb" ízt kell elképzelni. A másik két fogás mártásos cucc és kijevi jércemell volt, ez utóbbi némileg úgy tűnt nekem, hogy fagyasztott "késztermék", de mindenesetre a lányom elégedett volt vele...A sörválaszték nem volt a topon, abból a pár sörből amit találtam az étlapon, a Baltika 7 tűnt a legkevésbbé rizikósnak, s a többi tételt is ismertem már korábbról:
Külön tesztet most nem fogok írni róla, a belinkelt oldalon korábban közölt véleményem érdemben nem változott.

A helyről néhány szó. Aznap este a sétát a "Vérző Megváltó Templománál" fejeztük be, ami egy igazán impozáns építmény, mind kívülről, mind pedig belülről:Utána még hajókázást terveztünk a Néván, így úgy döntöttünk, hogy előtte vacsorázunk, és így találtuk ezt a helyet a csatorna túlpartján, átellenben a templommal. A legfelső képen látható kapun egy "kerthelyiségbe" jutunk, azaz inkább egy udvarra. Itt van körülbelül öt-hat asztal, odabent meg még kb kétszer annyi, szóval viszonylag nagy a hely. A pincérek kedvesek, bár leginkább csak oroszul értenek, az angollal voltak gondok...

Mindazonáltal összességében egy könnyű nyáresti vacsorához ideális hely, és nem is kimondottan drága szentpétervári viszonylatban. Sajnos az egységnek weboldala és egyéb más elérhetősége nincs (legalábbis én nem találom), oldalt a térképen (Hely) meg tudjátok találni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése