2015. szeptember 2., szerda

Chang

Tesztelés időpontja:

2014. április 27., Tallinn (üveges)


Hát akkor ne kíméljük a sörtérképet sem, kerüljön fel egy újabb ország a listára, ezúttal Ázsiából. Kóstoltam már távol-keleti gyártók söreit korábban (Japán, Kína, Fülöp-szigetek), s majd' mindegyiknél jött valami egzotikum az összetevőknél, itt ennél a sörnél erről nincs szó. Simán megfelel a német szabványnak is, de ezzel persze nincs még mit dicsekedni...

Egy Cosmos Brewery nevű hangzatos cég gyártja, sajnos nem igaz ezúttal, hogy nomen est omen, a termék nem oly nagyra törő, mint a cég neve. 5 % alkoholtartalmú ital, az összetevőkről már szóltam. Kibontva az illata nem ígért túl sok jót, némi savanyú cefreszag keveredett valami meghatározhatatlan hordós fílinggel, de szerencsére a kóstolás alatt ez némileg normalizálódott.


Ízlelésre átlagos lager elsőre, bár azon jókat mosolyogtam, hogy a címke szerint "díjnyertes" sör. Azért megnéztem volna magamnak azokat a versenytársakat, ahol ez a nedű babérokat aratott! Szóval valahol egy ultralight sör és a középszerű alsópolc közé lőtte be magát a végére, az átlagos kezdésből sikerült lejjebb adnia. Az biztos, hogy nem győzött meg róla, hogy most azonnal nekiinduljak a tájföldi söripar teljes feltérképezésének...




Megjelenés6
Íz5
Aroma és jellegzetességek     4
Összhatás10
Összesen25

6 megjegyzés:

  1. Amikor Thaiföldön jártam, több sört is kipróbáltam. Biztosíthatlak, hogy az igen gyenge mezőnyben a Chang még egyike a legjobbaknak, bár a kedvencem ott a Singha volt. Hoztam is haza két poharat. Az oroszlános sör (Leo) épp csak arra volt jó, hogy hideg folyadékként hűtse ideiglenesen az embert míg a tigris (Tiger) az egyenesen ihatatlan volt. Ellenben, majd ha eljutsz az indonéz sörökig, akkor fogsz majd igazán szörnyülködni. Azokhoz képest a Chang mennyei nedű. A térségből egyelőre a Cobra nálam a top 1, Indiából.

    VálaszTörlés
  2. ...Ja, még valami. Ha megnézed a Leo címkéjét (http://albatz.files.wordpress.com/2013/12/image1.jpg), akkor azon nem egy oroszlán van, hanem egy leopárd. Annak nem jártam utána, hogy arrafelé a Leo az leopárdot jelent-e, de egy európai szemnek fura a szöveg és a kép kontrasztja.

    VálaszTörlés
  3. Köszi a plusz információkat, hát remélem, hogy egyszer eljutok majd az indonéz sörökig!:)

    VálaszTörlés
  4. A Bintang pl bitang rossz ;-)
    https://onedrive.live.com/?id=15DAC49CD5B05892!1641&cid=15DAC49CD5B05892&group=0&parId=15DAC49CD5B05892!1634&o=OneUp

    VálaszTörlés
  5. fogyassz ott el egy palackkal(januárban voltam ott 2019ben, nagyon meleg volt) és megváltozik a véleményed..

    VálaszTörlés