2013. április 19., péntek

Černovar Černé

Tesztelés időpontja:

2012. december 14., Tallinn (dobozos)


A blogban egyszer már szerepelt a Černovar brand, akkor sikerült kinyomoznom, hogy a Pivovar Protivín (Pivovary Lobkowicz) készíti őket, de sajnos sem a Světlé, sem a Černé nem ér meg annyit a cégnek, hogy bármilyen formában megemlékezzenek róluk a honlapjukon.

A sör alkoholtatalma 4,5-4,6 %, attól függ, éppen milyen szériát fogunk ki. Csöppet nekem ez alacsony, így éltem a gyanúperrel, hogy a dobozban valami híg lötty rázkódik. A Světlé-hez hasonlóan  ez is viszonylag olcsón beszerezhető, ez is erősítette ezt az előítéletet, de a dolog teljesen alaptalannak bizonyult szerencsére.


Pohárba kitöltve a színe kiváló kvalitásokat sejtetett, a habja a borostyán felé vitt, de mikor a teljes pohár megtelt, már inkább mélybarna volt az is. Az illata nagyon intenzív, az íze elsőre lageres malátára emlékeztető, majd egyre testesebbé válva, kávés utóízzel búcsúzik. Nem mondom azt, hogy egy frenetikus barna sör, de becsülettel hozza az átlag feletti szintet, az árát feltétlen megéri.


Megjelenés8
Íz6
Aroma és jellegzetességek   6
Összhatás12
Összesen32
Régi értékelés szerint6,4

2 megjegyzés:

  1. a 4,5%-os alkohol azért nem feltétlen takar híg löttyöt :)
    a prazdroj (Pilsner Urquiell) sem büszkélkedik többel és csapnivalónak semmiképp sem nevezném :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bizony, mint az látszik a tesztből is.:) Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy nekem a testesebb, sűrűbb (s ezáltal többnyire alkoholban dúsabb, de ez se feltétlen így van mindég...) barna sörök ízlenek leginkább...

      Törlés