2015. március 8., vasárnap

Békésszentandrási Szilvás Sör

Elnézést a ferdeségért...
Tesztelés időpontja:

2013. december 29., Tolna (üveges)

A honi kézműves sörökkel történő ismerkedésem nem idén, és nem is 2014-ben kezdődött el, hanem mint látszik a bejegyzés elején lévő dátumból, már 2013-ban. (A '90-es évek közepén lezajlott "házi sör" mozgalmat én nem sorolom ebbe a témakörbe...)

Ez volt tehát az első sör, amit a Békésszentandrási Sörfőzde termékskálájából megkóstoltam, s rögtön egy ízesített sör... A tesztelt sörök sorából már tán leszűrhető, hogy nem vagyok ellene az ízesített söröknek, de szilvás sört viszonylag ritkán kóstolok, így kíváncsian vártam, mit tud nyújtani ez az aszalt szilvás ital. Alkoholtartalomra az üvegen 3,7 %-ot írtak, ami majdnem duplája a szokásos 2 %-nak az ízesített lagerek frontján, ez már egy bíztató kezdet volt.


Ízre a szilva lágyan érződik, az édeskés szilva (a hírek szerint Békésből származó gyümölcs...) viszonylag jól harmonizál a komlózással, pillanatig sem kétséges, hogy amit iszunk, az sör. (Sok ízesített lagerrel ez a problémám, hogy inkább tűnnek üdítőitalnak, mint sörnek...). A habja is viszonylag rendben van, bár nem túl sűrű, de ezért nem osztogatok negatív pontokat.


Összességében egy átlag feletti, harmonikus gyümölcsös sör.


Megjelenés5
Íz5
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás12
Összesen28

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése