2013. szeptember 11., szerda

Kauno Šviesusis

Tesztelés időpontja:

2013. január 17., Tallinn (üveges)

Érdekes a módon a cég honlapja csak "Kauno"-nak titulálja ezt a sört, pedig baromi nagy betűkkel ott van a címkén a Šviesusis szó is, ami litvánul light-ot jelent. (Hú de magyarosra sikeredett ez az első mondat, sebaj...) Nemrég került elő egy tesztjegyzet a Kauno alus söreiből, immáron ez a második (a dátum hasonló, akkoriban fogyasztottam bőszen a Vilniusban előző évben vásárolt söröket...).

Dacára annak, hogy a sör "light"-nak van aposztrofálva, ez a sör bizony nem az, mert 5 % alkoholtartalommal bír, ami inkább egy átlagos lager vagy pilzeni alkoholtartalma, mint egy könnyed próbálkozásé. Pohárba kitöltve a színe nagyon enyhén opálos (pedig nem szűretlen), citromsárgától picit elhajolva közelít a narancssárga felé.


Ízre egy picikét gyümölcsös, s időnként gesztenyés íz is érződik, amit én a használt élesztőnek tudok be, persze simán lehet, hogy nincs igazam. A hab rendben van. Összetevőkről egyébként túl sokat a fent belinkelt (csak litván nyelvű) honlapról senki nem fog megtudni, ott csak a szokásos marketingduma olvasható ("csak a legjobb alapanyagokból", bla-bla-bla...)

Megjelenés 7
Íz 6
Aroma és jellegzetességek   6
Összhatás 12
Összesen 31

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése