2013. szeptember 6., péntek

Kauno Tvirtovės Plius 9.5

Tesztelés időpontja:

2013. január 13., Tallinn (üveges)

Egy hirtelen ugrással helyezzük át a fókuszt újra Litvániába, ahonnan ritkaságszámba menő sört sikerült kóstolnom még az év elején. Nem csak azért nevezhető ritkaságnak, mert a Kauno alus termékeivel nem olyan egyszerű összefutni, hanem azért is, mert szokatlan mennyiségű alkohol van benne, 9,5 % (!).

Apropó Kauno alus, ők sem szerepeltek még a blogban eleddig... Viszonylag koros főzdének számít litván viszonylatban, már 1846-ban is főzték a söröket. Kínálatuk eléggé bőséges, de ez a sör már nem tartozik a portfólióba, ugyanis már nem gyártják. A nevükből tán kitalálható, de hátha mégse: Kaunas-ban van a gyár. (Bővebb információk majd egy későbbi posztban várhatók.)

Mivel ez a sör már múltidő, sajnos nem tudjátok kipróbálni... Durvább volt, mint egy átlagos doppelbock, sűrű, ízében egy túlérett pilsnerre emlékeztető valami. Nagyon keményen érződött benne az alkoholos íz (tesztelőtársam szerint nem volt vészes...), számomra egyértelmű volt, hogy minden feláldoztak annak oltárán, hogy a címkére ráírhassák a 9,5-öt.

Habja gyakorlatilag nem volt semmi, a színe aranyba hajló, tán egy kicsikét vöröses.


Megjelenés 4
Íz 3
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 8
Összesen 19

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése