2012. szeptember 6., csütörtök

Feldner Radler

Forrás: Flickr
Tesztelés időpontja:

2012. július 24., Várpalota (dobozos)

Manapság se szeri, se száma a "kiváló" minőségű radlereknek... A legtöbb esetben még azt is nehéz felkutatni azonban, hogy az adott sör honnan a bánatból származik tulajdonképpen. Az hamar kiderül, hogy Ausztriában töltik dobozba ezt az italt, de azért már egy kicsit bogarásznom kellett, hogy az apróbetűs Privatbrauerei Fritz Egger Gmbh & Co gyártót megtaláljam.

Innentől kezdve azonban az ügy tiszta sor, nagyon valószínű, hogy a tavaly már tesztelt Egger gyártmányú radler töltődik ebbe a dobozba is, s valamilyen ok folytán Feldner névvel címkézik. Valószínűleg valamelyik nagy élelmiszerláncnak ez volt az igénye, de ebben nem lehetek persze biztos. Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy ennek a sörnek az alkoholtartalma 2,5 %, míg az Egger Naturradleré 2,2 volt tavaly.

No de milyen is ez? Tömören? Nem jó. Amikor kitöltöttem a pohárba, csak vártam, hogy jöjjön hab. Nem jött, bőszebben töltöttem, akkor se jött. Erről ennyit, gondoltam én, végül is sok benne a limonádé. Opálosságnak azonban nyoma sincs, semmi nem deríti a lét, úgy látszik sok citrom nincs benne. Kóstolgatás közben forgattam a dobozt, hát olyan borzadályokat olvastam az összetevők között, amiket inkább le sem írok. Citromról mindenesetre konkrétan nem írnak, így erős a gyanú, hogy valami pótlékkal és édesítőszerekkel idézik elő azt az ízt, amire leginkább azt lehetne mondani, hogy savanyú...

Sokat kéne javítani rajta, hogy erős hűtéssel jó legyen...

Megjelenés 4
Íz 3
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 8
Összesen 19
Régi értékelés szerint 3,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése