2012. szeptember 20., csütörtök

Cēsu Mītava Gaišais

Tesztelés időpontja:

2012. július 23., Várpalota (dobozos)

Forrás: International B.N.
A sör doboza kívülről úgy néz ki, mintha újságpapírba csomagolták volna a dobozt, ismét egy eredeti doboz tehát a Cēsu alus-tól... A sörnek érdekes története van egyébként, jelen esetben a nedű egy nem mindannapi együttműködés eredménye, amely a sörgyár és a lett rockélet egyik főszereplője között jött létre. Nevezetesen a Prāta vētra nevű rockbandáról van szó, aki esetleg szeretne velük kicsit ismerkedni, annak katt a videóra:












És hogy milyen szintű a kollaboráció? Hát ha hinni lehet a neten keringő híreknek, akkor a recept Jānis Jubalts (az együttes gitárosa) édesapjának féltve őrzött receptes könyvéből származik... Ehhez nem tudok hozzászólni, de marketing szempontból mindenképp figyelemreméltó az ötlet...

A sör maga jóval sötétebb sárga, mint egy átlagos lager, majdhogynem ambernek mondható. A habja korrekt, ízében leginkább az édeskés íz dominál, komló szinte alig. A legfurább benne a szénsav szinte teljes hiánya. Nem tudom, hogy ez annak tudható-e be, hogy már régóta a polcon állt (a lejárati dátum szerint nem), vagy csak ilyen a gyártási technológia. Picit ez nálam levon az értékéből, de semmi esetre sem egy rossz sör ez... 5 % alkohol van benne, s igazából a szénsav hiánya és az édeskésebb ízvilág olyan irányba viszi az embert, mintha tulajdonképpen több lenne. Pedig nem.

S akinek a fenti vizuális élmény esetleg nem lenne elégséges, az vessen egy pillantást az alábbi épületes reklmára (megjegyzem, nem ez az egyetlen, aki keres, az még talál...):



Megjelenés 7
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás 13
Összesen 33
Régi értékelés szerint 6,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése