2012. szeptember 27., csütörtök

Tuborg Beer Mix Grapefruit Mint

Forrás: Jatrgovac
Tesztelés időpontja:

2012. július 25., Várpalota (dobozos)

A neten fellelt források vitatkoznak róla, hogy hol is készül ez a Carlsberg csoporthoz tartozó sör, egyesek szerint Szerbiában, mások szerint Horvátországban. A dolognak olyan túlzottan nagy jelentősége nincs, az már inkább fontosabb, hogy minek is tekintsük ezt az italt. Az első mondatban "sört" írtam, de azt hiszem ezt vissza kell vonni, mert a nevéből is látszik, hogy nem annak szánták, ízesített sörnek se nagyon lehetne nevezni...

A Tuborg számomra kicsit leírta magát a Lime Cut-al, így némileg előítéletesen álltam neki ennek a tesztnek. A dobozon nagy betűkkel virított, hogy 2% alkohol van benne, de azt már a kisebb betűkből kellett kiolvasni, hogy az egyik fő jellemzőnek tartott grapefruitlé mindössze 4 %-ban képviselteti magát a folyadékban. Pohárba kitöltve a színe egy opálos bugyirózsaszínhez közelített leginkább, szénsavas illata pedig gyümölcsösnek (érezhetően grapefruit) mondható.

Vártam volna, hogy visszaköszön majd a számomra kedves gyümölcs fanyarsága, de nem. Ez az ital olyan édes, hogy még, s ami gyümölcsös íz át is üt a menta dominanciáján, az is olyan mesterkélt, hogy a gyümölcs frissességének illuziója pillanatok alatt rombadől.

Nem tudom tiszta szívből ajánlani...

Megjelenés 5
Íz 3
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 8
Összesen 20
Régi értékelés szerint 4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése