2011. augusztus 25., csütörtök

Soproni Narancs

Tesztelés időpontja:

2011. július 25., Budapest (dobozos)

Forrás: Partyfutár
Ha erről a sörről valaki feltétlenül a gyártó honlapjról kívánna tájékozódni, keserűen csalódni fog, ugyanis ott a kötelező marketingen kívül sok minden nincs. Mondjuk nagyon nem lepődöm meg, én se nagyon reklámoznék jobban ilyen "sört", sőt, tovább megyek: én nem is gyártanám. Mondom ezt akkor is, ha a Sopronit a legjobb magyar sörnek tartom. Igazából néhány dolog keseríti az emlékezetemet, ami most kikívánkozik belőlem. Nem nagyon értem, mi a bánatért kellett abbahagyni például a Soproni Kinizsi gyártását, amikor arra nekem (és remélem másnak is...) kellőképpen igényem volt, ugyanis az volt akkortájt a legjobb magyar sör (szerintem).

A másik borzalom, amit ellenem elkövettek, az a Szőke Ciklon volt, amivel még azt is elérték, hogy a tudatalattim leghátsó zugaiba száműztem a Rejtő könyv tartalmát: a többi tartalmára vissza tudok nagyjából emlékezni, erre már nem. De hagyjuk a kesergést, lesznek még jó sörök Sopronban, legalábbis remélem... Térjünk vissza erre az italra.

A tavalyi év attól volt többek között nagyszerű, hogy lehetett nyáron inni Gösser Natur Zitrone-t (lesz majd róla teszt persze...), amely kellőképpen odavágott a hazai citromos ízesítésű söröknek. Erre jött válaszként a Borsoditól a Friss kategóriás citrom, amely az előbbinek a farvizét se szagolhatja. Igazából azt gondoltam, hogy a Soproni, mint márkanév, ebből a kínlódásból kimarad (minek égetné magát, amikor az anyacég nyomul a Gösser-el, gondoltam én...), de nem. Idén tavasszal kinomyták a piacra a citromos italukat is, meg ezt a narancsot is. Van benne minden, aminek nem kéne lenni, az összes létező mesterséges nyavalya íze visszaköszön. A dologban számomra az volt az érdekes, hogy ízre inkább volt kesernyés, mint édes, de ez az összképen semmiképpen nem segít: ez a "sör" egyszerűen nem jó, üdítőitalnak meg nagyon fura. Azt hiszem, utoljára vettem ilyet.

 Az alkoholtartalma 2 %.


Megjelenés5
Íz4
Aroma és jellegzetességek4
Összhatás10
Összesen23
Régi értékelés szerint4,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése