2011. augusztus 23., kedd

Borsodi Friss Grapefruit

Tesztelés időpontja:

2011. július 25., Budapest (dobozos)

Forrás: Kaldishop
Ahogy az várható volt, az ízesített sörök divathulláma kis hazánkat sem kerülhette el, s a Radler és annak változatai után sorra jelennek meg a piacon a mindenféle gyümölcsökkel (illetve aromákkal) ízesített "sörök". A mi esetünkben leginkább ízesített pilzeni típusú sörökről beszélhetünk, a Borsodi üdvöskéje is ebbe a körbe tartozik. 2010-ben jelentek meg először a "Friss" márkanévvel, akkor még csak citrom ízesítésű sörrel. Idén szélesebb lett a paletta...

A sörgyártó a 2-es szám bűvöletében él, mert mind az alkoholtartalom, mind pedig az ajánlott fogyasztási hőfok e szám köré koncentrálódik. A szokásos pilzeni összetevők mellett van benne grapfruitlé sürítmény, de narancslé és citromlé sürítmény is. Emellé még társul némi étkezési sav, cukor,  természetes grapefruit aroma, pektin és még szentjánoskenyérmagliszt is stabilizátorként. Színezéknek is kell benne lenni, erre carmint használtak.... Egyszóval van ebben minden, még az is, aminek tán feltétlenül nem is kéne.

Az íze először kicsit kesernyés, majd a cukor is érezteti hatását, és hamarosan édessé válik. Jól lehűtve kellemes üdítőital hatását kelti, de ezen kívül semmi extra, a színe sem mutat sok különlegességet, tán színezék nélkül is éppen olyan jó lenne.

Nyári nagy melegben elmegy...

Megjelenés5
Íz6
Aroma és jellegzetességek6
Összhatás11
Összesen28
Régi értékelés szerint5,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése