2016. július 2., szombat

Õllenaut Topelt Pruun

Tesztelés időpontja:

2016. március 26., Budapest (üveges)

Ismét egy Skype sörözéses tétel (igen, minden alkalommal meg kell ezt említenem, mert Csongi barátom ott a messzi Ausztráliában nagyon hiányzik nekem...), ezúttal a második aznapról. Nem volt a tesztelési sor teljesen tudatosan felépítve, mert inkább a beszélgetésre koncentráltam, ha kellő erőt és energiát fektettem volna rá, akkor ez a sör valószínűleg az utolsó helyre került volna...

Az Õllenaut címkéi mindig igyekeznek valamilyen vicces formát sugározni, nincs ez másképp a Topelt Pruun esetében sem, amelynek a neve kettős (dupla) barnát jelent, s az official infók szerint a sör barna ale típusú. A dupla mindenképp reális, mert alkoholtartalomra 7,5 %, ami nem kevés, de valahol ez a szint az én kedvelt tartományom a barna sörök tekintetében.

A Topelt Pruun brit és amerikai komlók felhasználásával készül, elsőre enyhén édeskés, kicsit olyan, mint egy burgundi mártás kivonattal ízesített főzet, így szerintem marhahús ételekhez, illetve más fajsúlyos főételekhez kiváló választás lehet, s nemkülönben minden egyéb máshoz, amelyhez testesebb vörösborok illenek.

Szénsavban és habban moderált, de ez nem túl nagy baj, egy pillanatig nem éreztem közben, hogy jó lenne már, ha már elfogyna. Ajánlott tétel.


Megjelenés6
Íz6
Aroma és jellegzetességek  7
Összhatás14
Összesen33








1 megjegyzés: