2014. január 27., hétfő

Kalnapilis Grand Select

Tesztelés időpontja:

2014. január 25., Tallinn (dobozos)

Csak remélni tudom, hogy tavalyi decemberi utam Vilniusba nem az utolsó volt, ugyanis mindig találok ott valami érdekeset, amit korábban nem (természetesen nem csak a sörre gondolok). Momentán ez alkalommal vagy hét-nyolc dobozzal lettem gazdagabb (tán többel is, de ki emlékszik már arra...), s ezek közül való ez a Kalnapilis üdvöske is.

Volt egyszer egy olyan sör a Kalnapilis kínálatában, hogy Grand, de úgy tűnik, hogy már nincs a cég ajánlatában, amit nem egészen értek, mert még az volt az egyik legjobb sörük eleddig. Most vagy az történt, hogy lecserélték, vagy a másikról egyszerűen megfeledkeznek mostanság a cég honlapján... Sajnos ennek a kérdésnek az eldöntéséhez az internetes forrásaim sem nyújtanak túl nagy segítséget, így marad a szokásos elemzés ezúttal...

Ennek a verziónak az alkoholtartalma 5,3 % (az előzőnek is pont ennyi volt), így némileg ez azt valószínűsíti, hogy csupáncsak ráncfelvarrásról lehet szó, nem pedig érdemi változásról. A dobozt kibontva a sör színe kicsit más, mint amilyen emlék bennem a Grandról élt: ez a sör majdhogynem félbarna, nem pedig lager. Ízre azonban ez nem igazolódik vissza, továbbra sem látok itt különösebb fantáziát. Nem nyújt különlegeset, semmi extra nem domborodik ki, ugyanakkor látványos hibák sincsenek. Az egészben a legjobb a hab és az utóíz: ott némi gyümölcsösség figyelhető meg, definiálhatatlan formában.

Megjelenés 7
Íz 5
Aroma és jellegzetességek   6
Összhatás 12
Összesen 30

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése