2013. november 27., szerda

Höss Holzar-Bier

Tesztelés időpontja:

2013. szeptember 7., Tallinn (üveges)

A Höss főzde már két alkalommal is terítékre került, de érdekes módon ez volt az első teszt a sorban, de a feldolgozási algoritmusom miatt mégis ez a jegyzet került elő legutoljára. (Aki megfejti az algoritmust, annak nem is tudom, mit fogok küldeni, de majd kitalálom...)

Nem kaptak rossz pontszámokat azok a sörök se, de ennél a sörnél végképp meg kell hajtanom a fejem: félbarna csoda, amivel volt szerencsém összefutni. Szerencsém bizony, mert ezek szerint februárban rendesen beválasztottam ebbe a csomagba: a három sör átlagpontszáma 39,6, azaz majdnem 40. Derék.

No de lépjünk tovább erre a sörre. Nem túl erős lager, az alkoholtartalma mindössze 5,2 %. Pohárba kitöltve szembetűnő a sok szénsav jelenléte vizuálisan, de nem kell tőle megijedni, mert kóstolásnál ez nem hat zavaró tényezőként egyáltalán. A színe szép félbarna, némi gyengéd opálossággal kezdetben, majd letisztultságban a finisben. Az íze változatosan hullámzó: először malátás édeskés, majd nagyon halvány kávé, aztán gesztenye, de mindenütt tetten érhető a kesernyésség, szépen megtámogatja a háttérből a felbukkanó ízeket. Szerintem fenomenális.




Megjelenés 9
Íz 8
Aroma és jellegzetességek       9
Összhatás 17
Összesen 43

4 megjegyzés:

  1. azért 5.2-es ABV egy lagernél nem is olyan gyenge :-))

    VálaszTörlés
  2. Én jobban szeretem az erősebbeket...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szó se róla, én is (most épp egy 10 fölötti belga pihenget részben elöttem, részben bennem), csak hát az eddigi tapasztalataim alapján, azért lager esetén az 5.2 már egészen ok, a sokkal afölöttiek meg általában olyanok, mint egy gyenge sör nyakonöntve ipari szesszel...

      Törlés
    2. Ez igaz úgy általában, de azért vannak jó sörök azt erős lager kategóriában is, s azok nálam a kedvenc sörök közé tartoznak...

      Törlés