2013. június 17., hétfő

Soproni Szilva Démon

Forrás: Sörfigyelő
Tesztelés időpontja:

2013. január 5, Tallinn (dobozos)

Legutóbb, amikor Soproni sör került terítékre, a meggyes ízesítésű barna sör, a Meggy Démon volt soron, azt még sikerült az óévben megkóstolnom. Ebből a fajtából csak dobozost sikerült a boltban becserkésznem, de nem is volt ez nagy baj, így legalább velem jöhetett Tallinnba, s ki lehetett bontani a dobozt a megérkezés örömére. Mivel jócskán elmúlt éjfél, így nagy segítséget nyújtott nekem abban, hogy kellemesen el bírjak utána aludni..

A gyártói leírás szerint a sör a Soproni Démon és természetes szilvaital keveréke, alkoholtartalma pedig némileg magasabb, mint a meggyes változaté (abban 4 % alkohol, ebben 4,7 % van). Pohárba kitöltve olyan illat jelentkezik, mint az igazi szilvalekvár főzésekor, aki szagolt már közelről ilyesmit, annak nem kell ecsetelnem. Mikor belekóstoltam, arra gondoltam, hogy mily tökéletes párost alkotna ez a sör a penyigei szilvalekváros fánkkal, egy jól felépített ételsort kellőképpen jól lehetne ezzel lezárni. Sajnos fánk nem volt kéznél, így be kellett érnem a sörrel.:)

A habja átvette a sör színét, amely a barnából a mélybíborba hajlott el, némileg sötétebb képet mutatva, mint a meggyes verzió színe. Nem sűrű, inkább üdének mondanám, ha lehet ilyet mondani egyáltalán egy barna sörre. Ízében inkább asztalt szilvás nekem, mint szilvalekvár, semmiképp nem túlzottan édeskés, kimondottan összeért ital benyomását kelti. Egy baj van csupán: Észtországban jelenleg nem lehet kapni...

Megjelenés 8
Íz 7
Aroma és jellegzetességek       8
Összhatás 15
Összesen 38

3 megjegyzés:

  1. Megkóstoltam, de én csak a karamell ízét észleltem. A színe tényleg szép, de több jót alig mondhatok.

    VálaszTörlés
  2. Imádnám,de már rég nem találom sehol!Lehet még valahol kapni?

    VálaszTörlés