2017. augusztus 28., hétfő

Põhjala Must Kuld Colombia

Tesztelés időpontja:

2017. augusztus 26., Budapest (üveges)

A Põhjala eredeti Must Kuld sörét alapul felhasználva egymás után jelennek meg a különböző speciális sörök, némelyik már nem is kapható. Egy ezek közül már nálam is járt, a Cherry Edition tavaly karácsonykor került az asztalra, le is voltam nyűgözve.

A Must Kuld Colombia még ennél is magasabbra teszi a lécet, nem is nagyon emlékszem, hogy adtam volna ennél magsabb pontokat a korábbi tesztek alkalmával (pedig már volt jópár...).

A Põhjala kávés portere Caturra kávéval készül, amely Finca La Chorrera településről szrmazik Kolumbiából. Ezen kívül került még bele kakaó, fekete ribizli, mála és meggy és némi vanília.  Malátákból Munich malt, Cara pale, Crystal 50, Crystal 150, Crystal 200, Carafa type 2 special, Lactose és  Chocolate malt maláták, komlóból pedig Magnum és Goldings. Az íz komplexitását nagyon nehéz leírni, a friss kávé keveredik a csokoládé ősi összekeverhetetlen illatával és aromájával, mindezt pedig megfejeli egy olyan gyümölcsesszencia, amelyből a fenti gyümölcsöket külön nem lehet kiérezni. Azonban ez együtt összeáll egy olyan desszeritallá, amely legyűr mindent, amit közben mellé fogyasztanánk, legyen az sütemény vagy bármi más.

Zseniális!

Megjelenés10
Íz9
Aroma és jellegzetességek 9
Összhatás20
Összesen48



Great coffee taste combined with the original "black gold". A special version of the Must Kuld porter, brewed with a Caturra coffee from Finca La Chorrera in Colombia. Freshly brewed coffee, rich dark cacao, blackcurrant, sweet raspberries and cherries, with hints of vanilla. Malts: Pale malt, Munich malt, Cara pale, Crystal 50, Crystal 150, Crystal 200, Carafa type 2 special, Chocolate malt, Lactose, hops: Magnum, Goldings. Superb!!!





Appearance (1-10)10
Taste (1-10)9
Aromas and other characteristics (1-10)   9
Overall (1-20)
20
SUM (1-50)48


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése