2014. március 21., péntek

Dreher Summer Moment

Forrás: Dreher
Tesztelések időpontja:

2013. augusztus 4., Várpalota (dobozos)
2013. szeptember 17., Tallinn (dobozos)

Bizony, kétszer is teszteltem ezt a sört, nem tévedés... Egyszer nyáron odahaza, s még egyszer Tallinnban, mert az első teszt nem győzött meg arról, hogy ennek a sörnek valóban olyannak kell lennie, mint amilyennek elsőre éreztem.

Többféle komlóval készül a sör, ami azért ritkaság, s az egyikről azt állítják, hogy "citrusos" ízű, ami nyáron azért nem annyira hátrányos. A Dreher is nyári sörnek szánta, s a piacra történő bevezetést segítendő még egy érdekes kampányt is indítottak.

Nem tudom, hogy lehet-e még kapni, mert eredetileg a Dreher Summer Moment egy limitált kiadású nyári sörnek készült, 4,5 % alkoholtartalommal. A citrusos jelleg valóban érződik, a magam részéről elképzelhetőnek tartottam a doboz megfordítása előtt némi aroma hozzáadását is (citrom), ez be is igazolódott. Sajnos nem maradhatott el a kukoricagríz sem, mint összetevő, de ezen már meg se lepődök.

Színre szép, habról sajnos ne beszéljünk, a frissítő íz viszont ül. Kellemes light sör grillezéshez, ugyanakkor az egyenízt, amit a kukorica "biztosít", sajnos ez a sör sem tudja levetkőzni...

Megjelenés 6
Íz 4
Aroma és jellegzetességek  4
Összhatás 9
Összesen 23


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése