2022. szeptember 21., szerda

Restaurant Chez Grand Mere (Lyon)

Látogatás időpontja:

2022. április 24.

Először jártam Lyonban, s mivel a megérkezésem nagyjából ebédidőre esett, a szállás elfoglalása után első dolgom az volt, hogy étek után nézzek...

Az előre kiszemelt egységek vagy nem voltak nyitva, vagy már teljesen tele voltak abban az időszakban, így ezt az éttermet teljesen random próbáltam ki, séta közben futottam bele. 

Letereltek az alagsorba, mert fent csak pár asztal van. Menüt kértem, előétel, főfogás és desszert. Mint később megtudtam, minden étteremben van szinte ilyen lehetőség, és többnyire mind a három fogásnál lehet választani legalább 4-5 féléből, némelyik feláras, például a libamáj és a kacsa is.

A libamájpástétom zseniális volt,a kacsa úgy szintén: jó ropogásra volt süve a bőre, szaftos belül, a hozzáadott gombaszósz pedig isteni. A desszertre nem sok időm volt, hogy eldöntsem, de jó választás lett végül... Szerettem volna ugyanis már az elején döntésre jutni, de leintettek, hogy az étlap nem releváns, a desszertek mind frissek és nem feltétlenül egyeznek a leírtakkal, s mire én végzek az első két fogással, tán nem is lesz már mindegyikből, várjak szépen a váasztással a kacsa végéig... Nem nagyon értettem ezt a logikát, de sebaj... Ettől függetlenül a pincérek kedvesek, de nem túl gyorsak...




Ebből előételnek vagdosnak...


Ha már ott voltam, kóstoltam helyi francia sört is...

La Grange Blanche

A La Canute Lyonnaise követi el, nincs benne semmi különös, eléggé light de azért gyümölcsös, viszont van egy fura utóíze, amit nem tudtam beazonosítani... Habja se volt sok szegénynek.


Megjelenés3
Íz5
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás8
Összesen20


Local light beer by the La Canute Lyonnaise (France), fruity, strange aftertaste, no head.


Appearance (1-10)3
Taste (1-10)5
Aromas and other characteristics (1-10)   4
Overall (1-208
SUM (1-50)20


Így nézett ki a libamájpéstétom:


... és a kacsa:


Desszertnek végül pedig ez a gyümöcsös (lekváros) sütemény jött, mandulás tejszínhabbal. A tésztája egy nem től kemény zsíros tészta volt, kb mint egy linzertészta:




A Lyonban meglátogatott éttermek közül (lesz még néhány a blogban később), tán itt tttem a legjobbakat...

Elérhetőségek:

Cím: 11 Rue du Bœuf, 69005 Lyon, Franciaország

Web: https://www.chezgrandmere.fr/page-21-produits-frais-chez-grand-mere-a-lyon

Telefon: +33951613538

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek:

12:00 - 14:00

19:00 - 22:00

Szombat - Vasárnap:

12:00 - 15:30

19:00 - 22:00




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése