2017. július 1., szombat

Joanna Gone MAD

Tesztelés időpontja:

2017. június 9., Budapest (üveges)

A Joanna Gone MAD egy olyan magyar mikrofőzde terméke, akikről korábban egy kanyi szót sem hallottam, a TuffBuzz-ról van szó...

Hogy kik ők, arról még most sem rendelkezem túl sok információval, de a szálak egyesek szerint a Visegrádi utcába vezetnek:) Na de hogy még nagyobb legyen a köd, a sör bemutatásáról ezt lehetett annak idején olvasni, ezt most pontosan idézem:

"Mesebeli világból érkezett komlószállítmányra csapott le a Birodalmi léghajóflotta HMS Promise nevű zászlóshajója. A hivatalos beszámolók szerint egy Új Sziget (Vagy Új-Zéland) nevezetű helyről, az ismert világ másik oldaláról csempészték a Wai-iti és Kohatu nevű komlókat az Új Királyság területére. A csempészeket elfogták, vezetőiket nyilvánosan kivégezték a többieket a Kohó, a birodalmi börtön mélyére vetették.

Amiről azonban nem szóltak a hírek, hogy az elfogott szállítmányt egy ravasz sörfőző banda megdézsmálta. A TuffBuzz néven ismert csapat vakmerő akciója során nagy mennyiséget tudott megszerezni a különleges komlóból.

A gerilla sörfőzde az alvilágban jól ismert Mad Scientist csoport rejtett pincéiben készítette el az Imperial Orange IPA-t, melyet Joanna Gone Mad néven dobnak a feketepiacra. Ízvilága erős citrusos jegyeket idéz, hozzáadott karamellizált nádcukorral és juharsziruppal.
 A sör első csapra verése természetesen az ellenállók központjában, a Krak’n Townban lesz, 2316. november 3-án. A többi csapon a helyi sörfőzőmester által összeválogatott kraftsöröket folyathatják poharukba a betérő kalandorok."

Tehát itt is képbe került a Mad Scientist, de a legérdekesebb a dátum:) Maga a sör tehát elég egzotikus komlókat tartalmaz. Nem tudom, hogy ennek köszönhetően-e, de az íze néha enyhén savanykásan gyümölcsös, de nem citrusos jelleggel (kicsit olyan, mint egy season, pedig IPA). Küllemre egy szavam se lehetett (illatra sem), ízre az előbb említetteken kívül természetesen barátságosan komlós is. Szerintem ez egy nagyon jó sör...


Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás16
Összesen39



Nice fruity amber IPA with moderate acidity and Wai-iti and Kohatu hops. Great IPA from Hungary by the TuffBuzz.









Appearance (1-10)8
Taste (1-10)7
Aromas and other characteristics (1-10)   8
Overall (1-20)16
SUM (1-50)39





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése