2015. december 20., vasárnap

Ikkona Dark Swan

Tesztelés időpontja:

2015. november 25., Budapest (üveges)

Amikor legutóbb Rozsnyón jártam (ez kissé hülyén hangzik, mert még csak egyszer jártam ott...), akkor kezdtem el behatóbban megismerkedni az Ikkona söreivel. Határozottan kellemes emlékeim voltak azokról a tesztekről, így tán nem meglepő, hogy néhány plusz palackkal tértem onnan vissza, amelyeket most kedves barátommal órákon át Skype-on keresztül csevegve sikeresen el is pusztítottam...

A sorban ez volt az első, s van neki egy testvérkéje is, aki White Swan névre hallgat, ő majd később kerül sorra. Gondolom nagy meglepetést nem árulok el vele, ha elmondom, hogy a sör neve fekete hattyút jelent, s ennek megfelelően egy barna sörről van szó. A leírás szerint "hollland Swaen" stílusú sör (Dilis Brown Ale???), s ez a fogalom nekem annyira új, hogy próbáltam is utánanézni, de nem jártam túl sok sikerrel. Annyi bizonyos, hogy szinte nulla széndioxid tartalommal rendelkezik (hab megfigyelhetetlen), s ízben leginkább egy flamand barnára emlékeztető sör. 



Sűrűségre teljesen megfelelő, a sokadik korty után pedig kimondottan gyümölcsös kezd lenni, ideális sör lehet egy kóstolási sor vége felé, mondjuk egy stout előtt. Alkoholra sem túlzottan durva, mindössze 5 % (szárazanyagtartalom 13° Plato).


Megjelenés4
Íz6
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás12
Összesen29




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése