2015. december 15., kedd

A. Le Coq Kohviporter

Tesztelés időpontja:

2015. november 22., Tallinn (üveges)

Már Tartuban szemezgettem egy héttel korábban ezzel a sörrel, de akkor épp már hat üveg volt a kosaramban, nem nagyon fért volna hová... A 2011-es télen az A. Le Coq-nak volt egy fantasztikus portere, ami A. Le Coq Chocolate Porter névre hallgatott, de sajnos hamar eltűnt, a következő télen már nem láttam sehol... Ez a sör végre méltó utóda lett.

Kicsi, három decis üvegben dobják piacra, valószínűleg utalva arra, hogy a nedű kis mennyiségben, majdhogynem kézműves technológiákra támaszkodva készül. A kohviporter szó kávés portert jelent (mily meglepő), amely egyszerűen egy erős porter és jó minőségű kávé együttesére utal, 6 % alkoholtartalommal. Négy különböző malátát használ a tartui gyár (karamell maláta és kávé maláta tuti van, a többit titkolják...), ezáltal a sörnek mélybarna színe van. Ízre söríz és kesernyésség nem domináns ízként érkezik, leginkább a kávé és fekete csokoládé viszi a prímet.

Bár az eddig talált vélemények nem túl pozitívak (viszonylag új sörről van szó), nekem nagyon tetszett ez a próbálkozás, méltó utóda a bevezetőben említett sör, s fogadni mernék, hogy ez is sokkal jobban teljesíthet még egy három órás hólapátolás után...


Megjelenés6
Íz7
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás15
Összesen36

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése