2014. április 9., szerda

Union Svetlo pivo

Forrás: Tesco
Tesztelés időpontja:

2013. augusztus 11., Tolna (dobozos)

Se szeri se száma az olcsó világos söröknek, és sorra jelennek meg az olyanok is, amelyekről korábban nem nagyon hallottunk. A Union Szlovéniából azonban itt már nem újdonság (két ízesített sör is volt már a blogban: vérnarancs és citrom-grapefruit), nézzük meg a "normál" sörüket is.

Az összetételt böngészve egy érdekes tételre bukkantam, "maláta mentes gabonafélék", ez van ráírva a dobozra. Tudatlan vagyok, mert ilyennel korábban nem találkoztam, de egy kis kutakodást végezve rá kellett jönnöm, hogy ez nem egyedi eset. Hát akkor ezzel is meg kell barátkoznom, mint a komlókivonattal, sebaj. Az alkoholtartalom erős közepes, 4,9 %, azaz egy fokkal magasabb, mintha light kategóriáról beszélnénk...

Pohárba kitöltve feltűnő az áttetszőség, s most nem arra gondolok, hogy jellemhibák nélküli opálosság nincs jelen. Olyan értelemben értem most itt a tisztaságot, hogy a sör olyan szinten világos citromsárga színű, hogy az már szinte vizezett hatást kelt, s mindezen nem segít az sem (sőt...), hogy külsőre viszonylag kevés szénsav látszódik. Hab gyakorlatilag nem képződik, illatot nem lehet azonosítani. Ízre várakozáson felül teljesít, korrektnek mondanám az árkategóriájában, enyhén édeskés, komló nincs.

Mindenesetre nem az a típus, amire még egyszer beneveznék...

Megjelenés 3
Íz 4
Aroma és jellegzetességek  4
Összhatás 9
Összesen 20

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése