2014. április 4., péntek

Hofbräu München Grapefruit

Forrás: Tesco
Tesztelés időpontja:

2013. augusztus 9., Tolna (dobozos)

Ez a sör a Hofbräu márka hazai forgalmazójának, a Dreher kezei közül kerül ki, s mikor megláttam a polcon, rögtön tudtam, hogy nekem ezt meg kell kóstolni. Nem csak azért mert irtó meleg időszak volt, hanem azért is, mert a grapefruit és sör párosítása régóta a gyengém, és kíváncsian várom, hogy mikor fog születni ebben a műfajban valami korszakalkotó.

Az eddig tesztelt ilyen típusú sörök közül a Borsodi Friss Grapefruit és a Union próbálkozása (bár abban citrom is van...) "emelkedik ki", de azért ez nem véletlenül van idézőjelben, mert egyik sem érte el a 30 pontot sem.

Sajnos a Hofbräu verzióról nincs saját képem, mert mire a grillezés olyan szakaszába értünk, hogy a kóstolásra sor került, nem volt elég természetes fény. A színe ennek is enyhén opálos volt, ízre pedig kesernyésebb volt, mint az eddigiek, tán kevesebb a hozzáadott cukor. Ugyanakkor sajnos van egy zavaró mellékíz, amely a tesztelőtársak némelyike szerint leginkább szappanos jelleget kölcsönzött ennek a sörnek. Én ezt azért nem merném kijelenteni, de tény ami tény, én is éreztem ezt a mesterséges mellékízt, ami eléggé zavaró, és nem tudom mi okozhatja.

Az alkoholtartalom a kategóriában szokásos 2 %.

Megjelenés 6
Íz 4
Aroma és jellegzetességek  4
Összhatás 10
Összesen 24


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése