2013. március 6., szerda

Puls Saksa stiilis nisuõlu

Tesztelés időpontja:

2012. november 8., üveges (Tallinn)

A Puls honlapja eléggé mostohán bánik ezzel a sörrel, mindössze pár sorban emlékeznek meg róla. Annyit már tudok észtül, hogy különösebb erőfeszítés nélkül kitaláltam, hogy mit is takarhat elnevezés: egy német stílusú búzasörről van szó, amely a 2012-es év második felében jelent meg a piacon. Alkoholban nem túl erős, mindössze 4,6 %, lássuk a részleteket.

A palack a szokásos Puls dizájn követi (minden sörük ugyanabban az üvegben landol), az üveget kibontva egész kellemes illat kezd el terjedni a szobában. A színe picikét tán citromsárgább, mint egy átlag búza, s a nedű maga sem olyan opálos, mint amennyire szűretlen volta indokolttá tenne tán.

A búzasörös illat az ízben nem igazolódik vissza teljesen, közelebb jár egy lagerhez bármelyik búzasörnél, amiket eddig Észtországban ittam. Valószínűleg az árpamaláta arány egy kicsit más, mint általában. Mindezen fanyalgásokon átlépve a Puls Saksa stiilis nisuõlu egy egész kellemes sör, ha még egyszer meg kéne innom egy palackkal, különösebb tiltakozóakcióba nem fognék...

Megjelenés 5
Íz 6
Aroma és jellegzetességek    5
Összhatás 10
Összesen 26
Régi értékelés szerint 5,2



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése