2012. május 18., péntek

Очаково Жигулевское светлое

Tesztelés időpontja:

2012. május 17., Tallinn (üveges)

Immáron ez a negyedik "Zsiguli" típusú sör, ez volt az az orosz sör, amit legutóbb említettem. (Szintén baráti ajándék volt, ezért is köszönet.) Készítője a moszkvai Очаково, akik érdekes módon a saját honlapjukon az angol verzión valamiért nem emlékeznek meg erről a sörről, csak az oroszon. De legalább itt megtudtam azt, amit máshol nem: a szovjet időkben a Жигулевское név nem volt kisajátítva egyetlen sörgyártó által sem a hatalmas országban, a cég honlapja szerint legalább 20 sörgyár kínálatában jelen volt.

Természetesen állításuk szerint csak az Очаково söre felel meg az eredeti receptnek... A sör szárazanyagtartalma 11%, alkoholtartalma 4 %, az egyik leglájtosabb az eddigiek közül. Sajnos ez nem csak az alkoholtartalomra igaz, amik miatt az eddigi Zsiguli söröknél panaszkodtam, azok itt is állnak, de itt végképp feltűnő, hogy nincs igazán karaktere a sörnek. A sűrűsége szinte a vízéhez hasonlatos sajnos, ízre pedig még csak kiemelni sem tudok semmit. Az előző Очаково sör sajnos sokkal jobb volt...



S ezen még az sem segített, hogy lazacos pitéhez lett felfeszítve, ami különösen jól sikerült aznap (ha valakit érdekel a recept, katt ide, észtül tudók előnyben... Én kicsit mondjuk másképp csinálom...)



Megjelenés 5
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás 9
Összesen 23
Régi értékelés szerint 4,6


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése