2015. augusztus 24., hétfő

Pécsi Radler Licsi

Forrás: Office Depot
Tesztelés időpontja:

2015. július 21., Budapest (dobozos)

Amikor először találkoztam a licsivel, mint gyümölccsel, szimplán csak rondának találtam, amikor meg megkóstoltam, azt gondoltam elsőre, hogy ezt jól megfizetett génsebészek állították össze marketingesek által leadott alapkövetelmények alapján, ami kb. így nézhetett ki: "Kinézetre ne legyen szokványos, az se baj ha ronda. Ha egy gyerek ránéz, akkor rögtön kezdje kérni a szüleit, hogy neki kell ez a rücskös ladba. Kicsit legyen küzdős kinyitni, belül meg legyen lédús, édes, karaktereres felismerhető íz meg véletlen se legyen." Nagyjából ez teljesült is, no persze azóta rájöttem, hogy létezett egy alapgyümölcs is, nem teljesen mesterséges izé ez.

Azóta többszöri kóstolásra meg már hajlok azt is elfogadni, hogy létezik "licsi íz" is, de amióta a konzervet is kóstoltam, újra elbizonytalanodtam. No persze erre lehet mondani, hogy a konzerv ananásznak is teljesen más az íze, de... No nem fejezem be, térjünk inkább rá a sörre. A pécsiek már letették a névjegyüket az ízesített sörök piacán, így előálltak egy újabb ízzel, ez sem túl akoholterhelt sör, van benne majdnem másfél százalék (1,4 %).

Illatra édeskés, sör nem fedezhető fel. Színre az '50-es évek bugyivilágát idézi (XX. század), enyhe opálos jelleg, kiötnve illatra továbbra sincs semmi különös. Hab zéróközeli, ízre pedig szimplán édes, gyümölcsös íz eleinte nem érződik. Pár másodpercnek el kell telnie, míg realizálódik, hogy nem csak cukorral kevert buborékot kaptunk a pénzünkért, hanem van ám ennek íze is, de ha nem tudnám, hogy milyen ízt keressek, fel nem ismertem volna soha, hogy ez licsi.

Üdítőital, sörjellege sajnos nincs.


Megjelenés4
Íz3
Aroma és jellegzetességek     4
Összhatás8
Összesen19

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése