2015. augusztus 30., vasárnap

Bernard Cerný Ležák

Tesztelés időpontja:

2015. május 15., Modra (Szlovákia, üveges)

Találkozhattatok már Bernard sörökről szóló tesztekkel a blogban már korábban, s kimondottan jó benyomást tettek rám, így kíváncsian vártam a tesztet. Azt csak később tudtam meg, hogy ez a barna sör egy halom díjat nyert már különböző megmérettetéseken, így különösen jó, hogy a saját értékelésem is a pozitív irányba tolódott el... Úgy látszik nincs teljesen deformált ízlésem ezek szerint.:)

Már az üveg is kimondottan tetszetős: csatos üvegbe töltik, s ahogy kiemelték számunkra a hűtőből, fél perc múlva gyöngyözött róla az izzadság, hát hiába, Szlovákiában is tud meleg lenni... Mielőtt megkóstoltuk volna, túl voltunk már egy helyi durvulaton (Tátratea - Tatranský čaj), nem vitás, hogy valami korrekt itallal kellett lekísérni, a Bernard barnája tehát jó választásnak tűnt.

Nem túlzottan erős (5,1 %), így a pohárba kitöltve meglepett, hogy milyen korrekt félbarna habja
van. Illatra enyhén komlós és kávés, aztán szökik bele valami édeskésség. Állagra nem meredeken sűrű, vizesnek azonban semmi esetre sem mondanám. Aromára és ízre is jön a komló, főleg utóízben, nem szimplán édeskés és pörköltes, mint a barna sörök többsége. Nyugodtan el lehet belőle fogyasztani akár négyet-ötöt is egy este alatt, persze nem feltétlenül úgy, ahogy mi tettük (nem kell minden tételhez feltétlenül egy Tatranský čaj:)


Azt hiszem, ez volt tán az egyik legjobb cseh barna sör, amit életemben kóstoltam!


Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek   7
Összhatás15
Összesen37

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése