2013. július 7., vasárnap

Brewdog 5 A.M. Saint - iconoclastic amber ale

Tesztelés időpotnja:

2013. július 4., Tallinn (üveges)

Itt van végre a nyár (bár éppen most szakad az eső...), s az ember ilyenkor több sört iszik, mint átalában, de érdekes mód mostanság újdonságok kipróbálására nem nagyon volt alkalmam. Azért tegnap kettőt sikerült kipróbálni a fűnyírás másfél órás küzdelmét ellensúlyozandó, ezek közül ez volt a második. Legutóbb azt fejtegettem, hogy nem is hónap egy hónap Brewdog teszt nélkül, s most tessék, eltelt a június, oszt Brewdog teszt nem volt.

No sebaj, nézzük ezt a sört....

Mielőtt azonban tovább száguldnanánk, egy érdekes befektetési lehetőség... Írtam róla régebben, hogy a Brewdog pár éve a neten keresett befeketetőket, de sajnálkoztam, hogy lemeradtam róla. Most ismét van rá lehetőség júniustól, érdemes sietnei vele,, ha valakit érdekel a dolog, bővebb információ itt. Mindenesetre én már csak az összeg mértékén gondolkodom:)

A szokásokhoz híven, ehhez a sörhöz is többféle malátát használ fel a cég: Maris Otter, Caramalt, München, Crystal és dark crystal. A komló ezúttal Nelson Sauvin, valamint Amarillo, a szárított verziókból pedig Simcoe, cascade, centennial. ahtanum és Nelson Sauvin. Ideje volt egyébként már meginni, ugyanis tavaly vásároltam még, s nagyjából két nap volt még a kifutási idejéből, de a palack tartalmán ez mit sem látszott, semmi fáradtságot idéző jelet nem tapasztaltam. Mondjuk ezt a Brewdogtól el is vártam, a nevük a fejemben lassan összfonódik a minőséggel...






Pohárba kitöltve némi kesernyés illat jön, kellemes krémes hab keletkezik, az ale színe pedig tényleg amber, sőt: majdnem vöröses. Mind illatra, mind ízre idézi nekem a Mikkeler sörök világát, ilyen kesernyés sört tőlük még nem ittam. (Semmi esetre sem édes...) A kesernyésség mégis lágy, nem olyan vad és durva, mint az előbb említett dán sörök esetében. Alkoholtartalma moderált (5 %), s az előbb említettek ellenére is egy könnyen iahtó ale.


Megjelenés 7
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás 13
Összesen 34



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése