2011. december 7., szerda

A. Le Coq Special

Tesztelés időpontja:

2011. november 24., Tallinn (üveges)
Forrás: A. Le Coq

Az ember azt hinné, hogy már teljesen sikerült feltérképeznie egy sörgyártó portfólióját, aztán kimegy a garázsba, feltúrja a készleteket, és döbbenten tapasztalja, hogy ott pihen hónapok óta egy sör, amihez még nem nyúlt senki. Velem is ez a nem hétköznapi élmény esett meg nemrégen, bár már régóta el volt határozva, hogy rendet vágok a sörösládában...

Ugyanis jártamban-keltemben a tesztelésre váró nedűk csak gyülekeznek, a lejárati időt meg nem nagyon figyelem egy ideje... Így aztán a szűrés kapcsán most fent akadt a rostán ez a tétel, ki tudja mikor vettem már. Sajnos egy vagy két nappal túl volt a lejáraton, de tán ez érdemben nem befolyásolt semmit. Egyesek szerint, ha a sörnek még van habja kitöltéskor, akkor nagy baj nem lehet. Annyiban lehet ebben igazság, hogy a megfelelő szén-dioxid tartalom megvan.

No mindegy, én úgy ítélem meg, hogy ennek a sörnek különösebb baja nem volt. Az A. Le Coq jobban sikerült termékeivel összehasonlítva számomra kissé vizesebbnek tűnt, de tán csak egy árnyalatnyival.

Történetéről annyit érdemes tudni, hogy a gyár a sörfőzde 200 éves évfordulójára bocsátotta ki először, ettől "speciális". Számomra sajnos semmi extrát nem nyújt, átlagos lager. A sör alkoholtartalma 5,3 %.

Megjelenés 6
Íz 5
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás 11
Összesen 28
Régi értékelés szerint 5,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése