2018. január 25., csütörtök

Restaurante A Marina (Muxia)

Látogatás időpontja:

2017. szeptember 20.

Hát akkor legyen ismét egy étterem Muxiából, bár kifejezetten az étteremről sajnos nincsen képem, valahogy elmaradt... No mindegy, a kikötő nem nagy, nem tudjátok eltéveszteni...

Így jobb híján marad az előételként fogyasztott polipos pite képe, ajánlom figyelmetekbe, nagyon finom volt...

Utána egy válogatástálat kértünk, amin aztán minden volt...

A lenti képeken lévő tengeri cuccok többsége már sokaknak ismerős lehet, az egyetlen újdonság számunkra a percebe volt, ami magyarul kacsakagyló (szürkés dolog mindennek a tejeén), és a pincérlány szerint innen származik az öbölből. A kecskeköröm szerű izé alatti fekete tokmányból lehet kiszívni valami nyákos velőszerű valamit, aminek semmi íze nincs. Részemről többet nem, meg se közelíti a navajas vagy a zamburiñas szintjét... Jorge barátom később azt mondta erre, hogy képzeljük el, milyen éhes lehetett az első ember, aki ezt először megkóstolta... No mindegy, élvezni nem lehet...Vörösbort fogyasztottunk itt zömmel egy pohár Estrella Galícia után (sokszor tesztelve már). és mivel a fenti tál sok tápértéket nem tartalmazott (héjat annál inkább többet), kértünk végül desszertet is:


Sajnos a nevüket nem jegyeztem fel, mert bíztam a honlap létezésében, de hiba volt, mert nem találtam utólag semmit. Annyi bizonyos, hogy az első valami tiramisu szerű dolog volt. Amerikai barátommal ezt követően próbáltunk volna kérni egy röviditalt, de hiába volt ő nétív szpíker angolul, a személyzet egyáltalán nem bírta ezt a nyelvet, spanyolul meg nem bírtuk elmagyarázni, vagy nem akarták érteni... Végül átmentünk a szomszédos bárba, érdekes módon ott rögtön megértették, hogy mit is akarunk...Elérhetőségek:

Cmí: Rúa Mariña, 30, 15125 Muxía, A Coruña, Spain
Telefon: +34 629 17 21 24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése