2017. március 7., kedd

Restaurant Alpenhof / Garmisch Partenkirchen


Látogatás időpontja:

2015. szeptember 21.

2015 szeptembere nem volt időjárásilag a legmegfelelőbb alkalom Garmisch - Partenkirchen meglátogatására, de ha már ott voltam, egy kis eső (és időnként hideg) nem tarthatott vissza attól, hogy bemenjek a város szívébe és felderítsem úgy, ahogy azt illik.

Hozzá kell tenni, hogy jártam már ott 2013-ban, de a városnak ez a fele teljesen kimaradt, akkor a Partnachklamm felé eső végét jártam be.





Az Alpenhof tehát tényleg a város szívében van mondhatni, nem messze a főtértől, és szerintem egész hangulatos hely, bár egy évvel később 2016-ban épp zárva volt, amikor januárban ismét arra jártam, remélem nem szűnt meg...

Első látogatáskor csak sört ittam...


Hofbräu Dunkel

Könnyed barnasör (a képen is látszik...), mondhatni light. Semmi extraság, enyhén édeskés...


Megjelenés6
Íz5
Aroma és jellegzetességek     5
Összhatás12
Összesen28







Hofbräu Münchner Weisse

Ez már sokkal jobb volt, de azért ittam már ennél jobb német búzasöröket is, az biztos. Enyhén citrusos, kicsit tán édes is...




Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek     7
Összhatás13
Összesen35

Másnap visszatértem, és akkor már enni is szerettem volna...

2015. szeptember 22.

Nem keveset sétáltam, míg odáig elértem, és igazából egy dolgot szerettem volna: csülköt enni. Hát nem volt hozzá szerencsém, délután hatkor (!) azt mondták, hogy az már elfogyott. Németországban, Bajorország közepén ilyet mondani! Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy közeleg a világvége, mi jöhet még ezután???:)

Kénytelen voltam hát sertéssültet enni grízes krumpligombóccal és párolt káposztával, előételnek volt egy kis bagett körözöttel:



Ofenfrischer Schweinebraten an Dunkel biersoße mit Apfelblaukraut und Kartoffelknödel


A sertésszelet nagyon omlós volt, a hozzáadott szósz szokás szerint fantasztikus, no meg ez a pörcdarab a tetején... Hát még most is összefut a számban a nyál, azért ezek jó dolgok... Szóval a csülökhiány ellenére sem maradtam boldogtalan, és ittam még egy féle sört, ha már ott voltam:



Hofbräu Oktoberfestbier

Ez egy normál märzen típusú sör, tán egy kicsit komlósabb az átlagnál, de a hús mellé jó párosítás volt. Ma is szívesen elfogadnám ezt a vacsorát és ezt a sört...:)


Megjelenés6
Íz5
Aroma és jellegzetességek     7
Összhatás12
Összesen30





Elérhetőségek:

Restaurant Alpenhof
Am Kurpark 10
82467 Garmisch-Partenkirchen

Tel.: +49 (0) 8821 – 5 90 55
Fax.: +49 (0) 8821- 5 90 56
info@alpenhof-garmisch.de
www.alpenhof-garmisch.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése