2015. április 27., hétfő

Servus

Tesztelés időpontja:


2015. április 16., Budapest (dobozos)


Szép dolog a sörbarátság, s ha már "Sörpontozó" barátom megemlékezett rólam egy ausztrál sör kapcsán, akkor nekem is illik, meg egyébként sem akartam volna kihagyni...:) Szóval kaptam ajándékba néhány Romániából származó sört, így az immáron pár hónapja elérhető sörtérképem egy újabb országgal fog bővülni, ha majd lesz időm frissíteni...:)

2004-ben egyébként már kóstoltam Romániából származó söröket a helyszínen, de akkor még nem foglalkoztam tudományos igényeséggel azzal, hogy papírra vessem az élményeimet, úgyhogy azokat a söröket majd újra kell kóstolni.

Harmadrészt pedig, mielőtt belecsapnánk a lecsóba, elnézést kérek mindenkitől a viszonylag hosszú csend miatt, de a múlt hét egyik felét Prágában töltöttem szakmai továbbképzésen, s ennek ereménye számos poszt lesz a Kocsmakultúra rovatban, csak győzzétek kivárni...

No de térjünk akkor rá az első román sörre. A sör a European Foods nevű csoport terméke, s egyből szembeötlő, hogy a portfólió valószínűleg nem csak a sörre koncentrálódik. Mondjuk a belinkelt "angol" oldalon látszik, hogy számos sört is készítenek, de nem tudom nem észrevenni az ott eluralkodó igénytelenséget, s hiába kattint az ember a sörök nevére, információt nem kapunk semmiről.

Annyit sikerült kinyomoznom, hogy egy 4,5 % alkoholtartalmú lager sört kapunk a dobozban, amelynek a készítéséhez a maláta az ízlelés során nem tűnik túlzottan minőséginek. Ha hasonlítani akarnám valamihez, olyan, mint egy "korrekt" módon felvizezett Золотая Бочка Разливное, de gyorsan leszögezem, hogy csak távolról emlékeztet rá... Mindezek ellenre a sör pontszáma nem is lett olyan rossz...


Megjelenés6
Íz6
Aroma és jellegzetességek   7
Összhatás11
Összesen30

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése